Innovation er nødvendigt for at udvikle din virksomhed – sådan skaber du resultater og værdi for virksomhed og kunder

Innovation er nye idéer, som du omsætter til praksis for at udvikle din virksomhed. Det er nødvendigt, hvis du vil skabe resultater og værdi. Men hvordan bliver din virksomhed innovativ og hvordan eksekveres innovation?

Virksomheder skal være innovative for at overleve. De skal udvikle produkter og processer, der er bedre end konkurrenternes. Men at blive innovativ er en af de sværeste opgaver for virksomheder i dag. Den bliver mange gange sat til side til fordel for den daglige drift. Kræfterne til at skabe og udvikle findes imidlertid i virksomhederne, det handler blot om at få sat dem i spil.

Forretningsverdenen rykker på sig dagligt i både ind- og udland og det påvirker virksomheder. Både i forhold til hvordan de agerer i dag, og hvordan de må agere i fremtiden for at holde sig konkurrencedygtige. Det giver travlhed på kontorerne og i fabrikshallerne, men selvsamme travlhed betyder dog også, at brandslukning bliver et hyppigere fænomen.

Tiden til at tænke strategisk og innovativt og på den måde lade nye idéer og tanker flyde, bliver en mangelvare. Det medvirker til, at sætte virksomhederne bagud i forhold til konkurrenterne.

Denne artikel vil belyse, hvad innovation i virksomheder er, hvordan organisationer kan omstille sig til at blive innovative, hvilken type lederskab det at blive en innovativ organisation kræver samt give anbefalinger til, hvad en virksomhed kan gøre i dag og i fremtiden.